logo

2008

Συλλαλητήριο για την ακρίβεια

 

Πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο για την ακρίβεια στις 19/6/2008, με αφορμή την μεγάλη κινητοποίηση που διοργάνωσαν η Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ-Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς-Δήμος Αθηναίων και Πειραιωτών-Καταναλωτικές Οργανώσεις με θέμα:
« Συλλαλητήριο κατά της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ».


Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το συλλαλητήριο τονίζει τα εξής:

  1. Απαιτείται η λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων κατά των «καρτέλ» και των ολιγοπωλείων που λυμαίνονται  την αγορά, εκτοξεύοντας την ακρίβεια και τον πληθωρισμό σε διπλάσια ποσοστά από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2. Απαιτείται η δημιουργία μόνιμης επιτροπής των συλλογικών και καταναλωτικών φορέων για την κοινή παρέμβαση και δράση σε όλη την οικονομική αλυσίδα, από τον ΠΑΡΑΓΩΓΟ έως τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.
  3. Απαιτεί την μείωση ή το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των καυσίμων και των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα.
  4. Απαιτεί την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των Εργαζομένων και των παραγωγών για να αντεπεξέλθουν στις δραστικές οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η ΑΚΡΙΒΕΙΑ και ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ που συνεχίζει να «καλπάζει» ανεξέλεγκτα.
  5. Καταγγέλλει την Κυβερνητική πολιτική και την ανικανότητά της να παρέμβει στην αγορά που οδηγεί τους εργαζόμενους σε δυσκολότερες ημέρες.

Εκτύπωση Email