logo

2009

Διαφωνία Ε.Υ.Κ. στη προωθούμενη από την κυβέρνηση τροπολογία για την "επιδοτούμενη" πρόσληψη ανέργων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εξέφρασε  στις 14/1/2009 την διαφωνία του στη προωθούμενη από την κυβέρνηση τροπολογία, που αφορά την «επιδοτούμενη» πρόσληψη  ανέργων στο Δημόσιο με το ακόλουθο δελτίο τύπου.

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας εκφράζει την ριζική διαφωνία του στην προωθούμενη από την κυβέρνηση τροπολογία, που αφορά την "επιδοτούμενη"  πρόσληψη ανέργων στο Δημόσιο κατ' επέκταση του Νόμου 3227/04 και την επιδότηση κάποιων ανέργων μέχρι ποσού 1000€ με αδιαφανή κριτήρια.
Καταγγέλλει την ανυπαρξία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την απασχόληση, που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει με την προαναφερθείσα τροπολογία, στην οποία παραμένει αδιευκρίνιστο ποιες κατηγορίες ανέργων θα ωφεληθούν και με ποια προτεραιότητα και σε ποιους τομείς του Δημοσίου και σε ποιες εργασίες θα γίνει χρήση αυτής της ρύθμισης.
Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και εργασιακής ανασφάλειας, η κυβέρνηση επιχειρεί με δύο ρυθμίσεις, να κάνει περίπου 60.000 προσλήψεις "ημετέρων" στο Δημόσιο και να μοιράσει χρήματα μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, χρησιμοποιώντας πόρους των παραγωγικών τάξεων, των εργαζομένων και των εργοδοτών.
Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που συνεχίζει να αυξάνεται πριν ακόμη περάσει στην πραγματική οικονομία η χρηματοπιστωτική κρίση, δεν αντιμετωπίζεται με ευκαιριακά, ασαφή, απροσδιόριστα και ρουσφετολογικά μέτρα.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική τροπολογία και να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για την ενίσχυση της απασχόλησης, τη δημιουργία σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας και την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας και των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας."  

Εκτύπωση Email