2009

Το Ε.Υ.Κ. καταδικάζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού

 Το Δ.Σ. του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας και οι εκπρόσωποι των σωματείων της δύναμης του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας έπειτα από απόφασή τους εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα, με αφορμή τη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού στη Λωρίδα της Γάζας:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι εκπρόσωποι των Σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας, που βρεθήκαμε σήμερα την 12η Ιανουαρίου 2009 στην ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΕΥΚ, αποφασίσαμε να εκδώσουμε το παρακάτω ψήφισμα, με αφορμή την σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού στην Λωρίδα της Γάζας.
Καταδικάζουμε  με τον πιο έντονο τρόπο την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού στην Λωρίδα της Γάζας και απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους λαούς του κόσμου, την ελληνική Κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τη Διεθνή κοινότητα, να ενεργοποιηθούν, ώστε άμεσα να τεθεί τέλος στην εγκληματική δράση του Ισραήλ. Καταδικάζουμε την συνεχιζόμενη σφαγή και γενοκτονία στην Λωρίδα της Γάζας. Αυτή η σφαγή εμπίπτει στις Αρμοδιότητες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, στο οποίο πρέπει να παραπεμφθούν ως εγκληματίες πολέμου οι ένοχοι (πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Ισραήλ).
Για την έμπρακτη Αλληλεγγύη και βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό, αποφασίζουμε τις εξής πρωτοβουλίες και δράσεις:

1) Συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για νοσοκομεία και φαρμακευτικό υλικό και την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών του άμαχου πληθυσμού. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η Unicef  στην Ε.Τ.Ε. με αριθμό 169/480.021-48
2) Ενεργοποίηση των Ευρωπαίων και παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος και των αντίστοιχων φορέων του, για την δημιουργία κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό


Από την Γενική Συνέλευση  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου

Εκτύπωση