logo

2009

Σύσκεψη Δ.Σ. Ε.Υ.Κ. με τους προέδρους των σωματείων της δύναμής του 8/2/2009

altΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Προέδρους των Σωματείων της δύναμής του στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ της Καβάλας στις 8-2-2009 προκειμένου να γίνει συζήτηση και προβληματισμός  από κοινού με το Δ.Σ. του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας. Στόχοι της συζήτησης ήταν
Ο σχεδιασμός στρατηγικής και τακτικής, ως εργατικοί εκπρόσωποι, απέναντι στην εργοδοσία και στους πολιτικούς  και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους
Ο σχεδιασμός προσέγγισης  - πληροφόρησης και παρέμβασης στην παραγωγική διαδικασία και τους νέους εργαζόμενους.
Τα θέματα συζήτησης ειδικότερα ήταν τα ακόλουθα:
1) Τρόποι παρέμβασης στην παραγωγική διαδικασία με σκοπό την επικοινωνία, αλληλοπληροφόρηση καθώς και τήρηση των κανόνων Εργατικής & Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.
2) Λειτουργία του κάθε σωματείου καθώς και  της διαρκούς συνεργασίας του με  τη Διοίκηση του Ε.Υ.Κ.
3) Δημιουργία συνδέσμων πληροφόρησης σ' όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από πέντε (5) εργαζόμενους
4) Νέα επαγγέλματα - νέοι εργαζόμενοι

Μετά τη λήξη της σύσκεψης το Ε.Υ.Κ. εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου

"To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας ενημερώνει, ότι την Κυριακή 8-2-2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Προέδρους των Σωματείων της δύναμης του Ε.Υ.Κ, στην οποία παρέστη και ο οικονομικός γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Φίλιππος Θωμάς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1) Πραγματοποίηση συνάντησης με τους Βουλευτές του νομού Καβάλας προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενόψει της καταστρατήγησης της Εργασιακής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας και των μαζικών απολύσεων, που παρατηρείται στην παραγωγική διαδικασία στο νομό μας.
2) Δράσεις  για την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Η μαύρη εργασία αποτελεί κόκκινη γραμμή, αφού συμβάλλει στην καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προτείνεται η συνάντηση από κοινού με Εργατικό Κέντρο- ΙΚΑ- ΣΕΠΕ και Αστυνομία.
3) Εξεύρεση τρόπων προσέγγισης των εργαζομένων με στόχο την αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγική διαδικασία και στην καθημερινότητά τους.
4) Ενεργός στήριξη των εργαζομένων για την εξάλειψη των φόβων και ανασφαλειών τους
5) Δημιουργία παρατηρητηρίου στο Εργατικό Κέντρο, με σκοπό την καταγραφή απολύσεων και καταστρατήγησης των Εργασιακών δικαιωμάτων
6) Εξεύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων κινητοποίησης των εργαζομένων.
7) Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου ενάντια στις επισφαλείς μορφές απασχόλησης και  στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
8) Συγκέντρωση Νεολαίας  Εργαζομένων έως και 35 χρόνων, προκειμένου να ακουστεί η άποψή τους.
9) Τρόποι παρέμβασης και μαζικοποίησης Συνδικαλιστικού Κινήματος. Οργάνωση Καταναλωτικού Κινήματος.
10)  Πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου ώστε να δοθεί ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στην παραγωγική διαδικασία, στις εργασιακές σχέσεις, και τις επισφαλείς μορφές εργασίας.
11) Απεργιακή κινητοποίηση με μοναδικό αίτημα το σταμάτημα των απολύσεων

Τέλος, η σύσκεψη κατέληξε στην καταδίκη των Κυβερνητικών πολιτικών και της ανυπαρξίας σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.
Τόνισαν ότι δεν θα πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Θα αντιδράσουν μαζικά και ενωτικά."

Εκτύπωση Email