logo

2010

Συνέντευξη Τύπου 18-5-2010

alt 

Ενημέρωση & Απόψεις του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας κ. Τιάκα Παναγιώτη εν όψει της Ημερίδας που πραγματοποιεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας και η Γραμματεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος την Τετάρτη 19/5/2010 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας για την « Εθνική Στρατηγική στην Υγεία και Ασφάλεια για το 2010-2015.»


Την Τετάρτη 19-5-2010 και ώρα 7.30 μ.μ. το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τη Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος οργανώνει Ημερίδα με θέμα : «Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και την Ασφάλεια  στην Εργασία για το 2010-2015».  

Συμμετέχοντες :     Φορείς Εργαζομένων-Εργοδοτών
                           Γιατροί εργασίας-Τεχνικοί Ασφαλείας-ΣΕΠΕ.

Σκοπός της Ημερίδας μας είναι να πούμε ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο αυτό ζήτημα τις εμπειρίες μας, τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας με τελικό σκοπό την εξαφάνιση κάθε εργατικού ατυχήματος, κάθε επαγγελματικής ασθένειας στους χώρους δουλειάς.

Είναι το βαρύ το τίμημα για όσους βλάπτονται.    Είναι βαρύ το τίμημα για την οικογένεια, την πατρίδα, την κοινωνία, την οικονομία.

Μπορούμε να βελτιώσουμε, ακόμη και να εξαφανίσουμε τις επιπτώσεις από την ύπαρξη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών αρκεί να υπάρχει βούληση. Βούληση κυρίως από την Πολιτεία και τους Εργοδότες.
Η προστασία της ασφάλειας και της υγείας των Εργαζομένων, η πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων και γενικά η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους εργασιακούς χώρους αποτελούν ύψιστο δικαίωμα των Εργαζομένων αλλά και απαραίτητο στοιχείο μιας δίκαιης κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής.
Η εξασφάλιση της φυσικής κατάστασης, της ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας είναι υποχρέωση του Εργοδότη.
Ο εργαζόμενος στο εργασιακό περιβάλλον δέχεται καθημερινά ποικίλες επιδράσεις με σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του. Οι οποίες εκδηλώνονται είτε με τη μορφή της επαγγελματικής ασθένειας, είτε με τη μορφή του εργατικού ατυχήματος είτε με μια πρόωρη φθορά της υγείας του.
Οι επιπτώσεις αυτές δημιουργούν σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά προβλήματα.
Η προστασία της υγείας και ασφάλειας κατά την εργασία είναι υπόθεση όλων και αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας της Συνομοσπονδίας.
Για το λόγο αυτό διεκδικούμε από τους Εργοδότες και την πολιτεία να υιοθετήσει το παρόν πλαίσιο ως Εθνική Στρατηγική 2010-2015, καθώς η χώρα μας είναι μια από τις επτά χώρες που δεν έχουν θεσμοθετήσει Εθνική Στρατηγική για θέματα ΥΑΕ.

 

Εκτύπωση Email