logo

Δελτίο Τύπου 22-12-2022 για το εργατικό ατύχημα στη ΒΦΛ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΝΟΜΟY ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΡΑ  ΚΑΒΑΛΑ
ΟΔΟΣ  Δαγκλή 19 (  2510/223782-226515  FAX  231000 Τ.Κ.  65403
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΡ.  ΕΓΚΡ.  ΑΠΟΦ.  ΠΡΩΤ.  ΚΑΒΑΛΑΣ 4/1945
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Αρ. πρωτ.:24008        Kαβάλα    22-12-2022

Προς τα Μ.Μ.Ε. του Ν. Καβάλας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η εργατική τάξη θρηνεί για έναν ακόμη εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην επιχείρηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα στο Νομό μας. Δυστυχώς όμως , όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα. Οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και δεν μπορεί να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους. Οι οικογένειές τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών που συχνά δεν δίνονται. Οι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν .

Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα , τόσο όχι μόνο δεν θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντίθετα θα γιγαντώνεται.

Καλούμε όλες τις υπεύθυνες αρχές τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας του νομού μας, να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους και σε καθημερινή βάση να ελέγχουν την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τα εξαντλητικά ωράρια και οι εργοδότες να σταματήσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.    

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Υ.Κ. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Εκτύπωση Email