logo

Ανακοίνωση 17.03.2023

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΝΟΜΟY ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΡΑ  ΚΑΒΑΛΑ
ΟΔΟΣ  Δαγκλή 19 (  2510/223782-226515  FAX  231000 Τ.Κ.  65403
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΡ.  ΕΓΚΡ.  ΑΠΟΦ.  ΠΡΩΤ.  ΚΑΒΑΛΑΣ 4/1945
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Αρ. πρωτ.:24120        Kαβάλα    17-03-2023

Προς τα Μ.Μ.Ε. του Ν. Καβάλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας και στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ για την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ημέρα που εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να  προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στη χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και του συντάγματος που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίησή τους.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και  σύμφωνα με όσα έχουν κριθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών  δεν νοείται παρά μόνο άμεσος κρατικός έλεγχος στους παρόχους υπηρεσιών ύδατος, ο οποίος δεν μπορεί να υποκατασταθεί με την απλή εποπτεία μέσω της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ, από τις παραδοχές αυτές της νομολογίας δε νοείται καν η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση των παρόχων αυτών, μέσω της απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από ιδιώτες επενδυτές.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία συμμετέχουμε ενεργά και απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των νερών μέσω της ΡΑΑΕΥ ή μέσω των ΣΔΙΤ.

 

Από το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

 

 

Εκτύπωση Email