logo

Αλλαγή τόπου συγκέντρωσης της εκδήλωσης του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας για την 1 η Μάη 2023*

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΝΟΜΟY ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΡΑ  ΚΑΒΑΛΑ
ΟΔΟΣ  Δαγκλή 19 (  2510/223782-226515  FAX  231000 Τ.Κ.  65403
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΡ.  ΕΓΚΡ.  ΑΠΟΦ.  ΠΡΩΤ.  ΚΑΒΑΛΑΣ 4/1945
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Αρ. πρωτ.:24167        Kαβάλα    26-04-2023

Προς τα Μ.Μ.Ε. του Ν. Καβάλας

*Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας ΑΛΛΑΖΕΙ τον τόπο συγκέντρωσης της εκδήλωσης της 1ης Μάη  2023 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ και  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά των «Εργατικών Σωματείων και φορέων της Καβάλας» που ενώ ανακοίνωσαν ότι η συγκέντρωση για την 1η Μάη θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία (ανακοίνωση 18-4-2023) μετά την ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (25-4-2023) ότι την εκδήλωσή του την κάνει στον Κήπο της Δημαρχίας, δήλωσαν πως και αυτοί θα κάνουν την εκδήλωση την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο με σκοπό να δημιουργηθούν ΕΝΤΑΣΕΙΣ μεταξύ του θεσμού του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας και των «Εργατικών Σωματείων και φορέων».

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζομένων για κοινωνική και οικονομική προκοπή. Είναι παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

          Η 1η Μάη του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Είναι οι ίδιοι που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη. Μετά από 13 σχεδόν χρόνια κρίσης, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αποδόμηση εργατικού δικαίου, περιορισμό μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη.

          Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, τα περισσότερα από τα θύματα νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο και της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής μας κινητοποίησης.

          Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμαστε για:

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ

Απαιτούμε:

  • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα, αυστηρή προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας.
  • Κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό.
  • Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών Σ.Σ.Ε.
  • Προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων
  • Προστασία ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων κατά τη χρήση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και γενικά ψηφιακών μέσων εργασίας.
  • Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας
  • Αποτελεσματική και απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια στις ελεγκτικές Αρχές για την καταγγελία και επιβολή κυρώσεων για παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές αντεργατικές πρακτικές, παράνομες διακρίσεις, βία και παρενόχληση.
  • Σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Σύγχρονα και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ζητούμε άμεσα μέτρα για:

  • Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων
  • Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας
  • Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού
  • Τον κοινωνικό έλεγχο του Κράτους για λογοδοσία και διαφάνεια
  • Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότησή του
  • Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας
  • Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική – προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας – ενίσχυση φροντίδας ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής
  • Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου
  • Προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για μια δίκαιη μετάβαση με αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Την Δευτέρα  1η ΜΑΗ στις 10:30 το πρωί

Στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας

 

Από το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

 

 

 

 

Εκτύπωση Email