logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15-04-2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΝΟΜΟY ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΡΑ  ΚΑΒΑΛΑ
ΟΔΟΣ  Δαγκλή 19 (  2510/223782-226515  FAX  231000 Τ.Κ.  65403
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΡ.  ΕΓΚΡ.  ΑΠΟΦ.  ΠΡΩΤ.  ΚΑΒΑΛΑΣ 4/1945
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Kαβάλα    06-03-2024

ΠΡΟΣ: Τα Σωματεία – Μέλη της δύναμης του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου 2024 που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Η ακρίβεια σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ακόμη και μια κρίση επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές μηνιαίες δαπάνες και ανάγκες τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης. Τα καθημερινά βιώματα των νοικοκυριών από τα super market και τις λαϊκές αγορές είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συρρίκνωση του βιοτικού μας επιπέδου. Οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια, ενοίκια, ιατρικές και λοιπές παροχές έχουν φτάσει στο Θεό! Οι μισθοί μας στα Τάρταρα! Η κυβέρνηση ισχυρίζονταν όλη αυτήν την περίοδο ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος και σύντομα θα άρχιζε η μείωσή του. Διαψεύστηκε! Το ξεπάγωμα των τριετιών είναι ο ορισμός της πολιτικής μεροληψίας υπέρ της κερδοφορίας των εργοδοτών. Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα δηλώνουμε πως δεν πάει άλλο και ΖΗΤΑΜΕ:

  • Μείωση ΦΠΑ γιε ένα χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης
  • Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών. 
  • Διεύρυνση δικαιούχων επιδότησης ενοικίου βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης. Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.
  • Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες
  • Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις

11:00 το πρωί για να βροντοφωνάξουμε:

Θέλουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Θέλουμε ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

και τα ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Από το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

Εκτύπωση Email