logo

Δελτίο Τύπου 12-01-2022

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΝΟΜΟY ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΡΑ  ΚΑΒΑΛΑ
ΟΔΟΣ  Δαγκλή 19 (  2510/223782-226515  FAX  231000 Τ.Κ.  65403
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΡ.  ΕΓΚΡ.  ΑΠΟΦ.  ΠΡΩΤ.  ΚΑΒΑΛΑΣ 4/1945
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Αρ. πρωτ.:23523        Kαβάλα    12-01-2022

Προς: Τα Μ.Μ.Ε. του Ν. Καβάλας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

          

Σφάλει ανεπανόρθωτα η Εργοδοτική  πλευρά των Πετρελαίων Καβάλας όταν αποφεύγει μονομερώς στις κρίσιμες στιγμές της λειτουργίας της να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της. Δεν είναι ο Νομός Καβάλας, κύριοι της εργοδοτικής πλευράς, χώρος μονομερών αποφάσεων. Η ύπαρξη της εταιρείας των πετρελαίων έχει ιστορία, αγώνες και προσφορά. Οφείλετε να σέβεστε αν θέλετε να σας σέβονται οι εργαζόμενοι και φορείς του νομού. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδιάλλακτη συμπεριφορά σας. Οφείλετε, έχετε υποχρέωση ως κοινωνικοί εταίροι να εξαντλείτε τις δυνατότητες συνεργασίας και διαλόγου με αυτούς που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους αφενός  και αφετέρου με τους κοινωνικούς θεσμούς του Νομού και όχι να αποφασίζετε μονομερώς.

          Αλήθεια κύριοι της εργοδοτικής πλευράς πιστεύετε ότι η «άλλη πλευρά» θα μπορούσε να καταστρέψει την εταιρεία; Το ψωμί τους; Έχετε κλειστεί εντελώς στους θαλάμους σας ώστε όλο και λιγότερες ευκαιρίες σας δίνονται να διασταυρωθείτε και να συζητήσετε με άτομα της άλλης πλευράς; Σε ένα περιβάλλον όπου οι δυο πλευρές συναντώνται όλο και λιγότερο αυξάνονται οι  πιθανότητες για λαθεμένες αποφάσεις. Φαίνεται πως η ιστορία δεν εκπαιδεύει. Οι συγκρούσεις  όλο και περισσότερο βαθαίνουν και παγιώνουν ταυτότητες και στρατόπεδα. Στρώνουν το έδαφος για ρήγματα και διάλυση.  Η συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων είναι μια δεξιότητα που χάνεται δυστυχώς με ευθύνη σας.  Η πόλωση εκτινάσσει τον πυρετό υπονομεύοντας την εναπομείνουσα σταθερότητα.

          Το Ε.Υ.Κ. κάνει έκκληση και στις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρουν λύσεις. Το απαιτεί η ιστορία, οι αγώνες και η προσφορά όλων σας προς την κοινωνία του Νομού μας.

Από το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

Εκτύπωση Email