logo

2009

Τo Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τω αγροτών με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 21/1/2009

"Το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας εκφράζει τη πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα και στα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματός τους.
Οι εργαζόμενοι όπως και οι αγρότες μας, δοκιμάζονται σκληρά από την ίδια αντικοινωνική πολιτική που πλήττει το εισόδημα, την απασχόληση, τις κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας κ.τ.λ.
Ο αγώνας των αγροτών μας είναι απόλυτα δίκαιος γιατί:
- Η αγροτική παραγωγή, τα προϊόντα και ο μόχθος των αγροτών μας συμπιέζονται τόσο από τις πολιτικές της κυβέρνησης όσο και από τις αποφάσεις της Ε. Ένωσης, οι οποίες οδηγούν τον αγροτικό κλάδο σε υπερχρέωση και αφανισμό.
- Ενώ τα εφόδια και οι προμήθειες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και διογκώνουν θεαματικά το κόστος παραγωγής, οι τιμές των προϊόντων μειώνονται δραματικά.
- Η κερδοσκοπία των μεσαζόντων και των εμπόρων συνεχίζεται ανενόχλητη για αυτό και  οι αγρότες παραγωγοί πουλούν φθηνά ενώ οι εργαζόμενοι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά (ακριβότερα από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα).
 Την ώρα που δίνονται γενναιόδωρες ενισχύσεις 28 ΔΙΣ € στους Τραπεζίτες, είναι αδιανόητο και προκλητικό να μην ενισχύεται ανάλογα η αγροτική παραγωγή, η πραγματική οικονομία, η απασχόληση και το εισόδημα των αγροτών, εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων.
Το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας θα εντείνει τον αγώνα μαζί και με τους αγρότες μας για την απόκρουση και ανατροπή των αντεργατικών και αντι -αγροτικών πολιτικών που υποβαθμίζουν συνολικά την ανθρώπινη και αξιοπρεπή επιβίωση μας."

 

Εκτύπωση Email