2009

Σύσκεψη στο Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του νομού στις 13/2/2009

altΠραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας  σύσκεψη της Διοίκησης του Ε.Υ.Κ. με εκπροσώπους των Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Νομού Καβάλας δηλαδή με: τον Κοινωνικό Επιθεωρητή Εργασίας Καβάλας κ. Σαμαρά Αθανάσιο, τον Υγειονομικό Επιθεωρητή Εργασίας Καβάλας κ. Γούσιο Βασίλη, την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΚΑ Καβάλας κα Κωστή Ελένη, τον υπεύθυνο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας σε θέματα υγειονομικού ελέγχου κ. Γογόπουλο προκειμένου από κοινού να προγραμματίσουν ενέργειες που θα συμβάλλουν στο δημόσιο συμφέρον και στα αμοιβαία αποτελέσματα των καθηκόντων που εκπροσωπούν. Λόγω του ότι κύμα απολύσεων και καταστρατήγησης της Εργατικής, Ασφαλιστικής και Υγειονομικής Νομοθεσίας σαρώνει την παραγωγική διαδικασία με άμεσο αντίκτυπο τους Εργαζόμενους επιβάλλεται η συνεργασία του Ε.Υ.Κ. με τους παραπάνω φορείς με σκοπό την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων
Μετά τη λήξη της σύσκεψης το Ε.Υ.Κ. εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου

"Σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 13-2-09 στα γραφεία του Ε.Υ.Κ. με τους εκπροσώπους των ελεγκτικών υπηρεσιών του Νομού, με σκοπό τον συντονισμό των ελέγχων στην παραγωγική διαδικασία, προκειμένου να σταματήσει η καταστρατήγηση των νόμων της Υγιεινής & Ασφάλειας και Ασφαλιστικής και Εργατικής νομοθεσίας, που αποβαίνει σε βάρος των εργαζομένων.  Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι κ.κ. Σαμαράς Αθανάσιος, Κοινωνικός Επιθεωρητής Σ.Ε.Π.Ε, Γούσιος Βασίλειος, Τεχνικός Επιθεωρητής Σ.Ε.Π.Ε, Γογόπουλος Παναγιώτης, Αστυνόμος από το Α.Τ. Καβάλας και η κ. Κωστή Ελένη, Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Ι.Κ.Α. Καβάλας.
- Καταγγέλθηκε  από τον Πρόεδρο του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας κ. Τιάκα Παναγιώτη η ευρηματικότητα και η ευελιξία που επιδεικνύουν οι Εργοδότες, προκειμένου να μεταβιβάσουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και ζητήθηκε η αποκάλυψη  από του ελεγκτικούς μηχανισμούς των τεχνασμάτων που οι Εργοδότες χρησιμοποιούν εις βάρος των εργαζομένων.
- Συμφωνήθηκε η γενικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζουν Εργαζόμενοι και Εργοδότες
- Συμφωνήθηκε να ανταλλάσσονται οι πληροφορίες που κάθε φορέας έχει, ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να παρεμβαίνουν
- Συμφωνήθηκε η παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των ελέγχων και η εντατικοποίηση αυτών"

Εκτύπωση