2011

Συμμετοχή σε Συνδιάσκεψη στη Σερβία

Τοποθέτηση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας κ. Τιάκα Παναγιώτη κατά την συμμετοχή του στην συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ίδρυμα Friedrich Ebert στη Σερβία για τα συνδικάτα τουρισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 6,7&8/4/2011
Για μας η μέθοδος ο ένας μαθαίνει από τον άλλο είναι πολύ αποτελεσματική και συμφωνούμε να αναπτύξουμε περεταίρω δράσεις.
Έχουμε ήδη αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα της Σερβίας και ελπίζουμε ότι από σήμερα οι δεσμοί μας θα ισχυροποιηθούν και με τα’ άλλα συνδικάτα των άλλων χωρών.
Για μας ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί είναι η μαύρη εργασία και οι επιπτώσεις της στους εργαζόμενους, την οικονομία, την κοινωνία, την δημοσιονομική πολιτική και το ασφαλιστικό σύστημα.
Προτείνουμε η επόμενη συνάντηση να γίνει γι’αυτό το μεγάλο θέμα.
Επίσης ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Ένα σημαντικό επίσης θέμα είναι οι αμοιβές των εργαζομένων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιτέλους πρέπει να βρεθεί σημείο ισορροπίας για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Για τον τομέα του Τουρισμού θέλω να πω τα εξής:
Έχει τεράστια σημασία για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ο τομέας του τουρισμού στην Αγορά Εργασίας, Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σ’ αυτόν το τομέα έχουν την πρώτη θέση, φθηνό εργατικό κόστος και ανειδίκευτο είναι καθημερινότητα .
Ευχόμαστε η επόμενη συνάντηση να γίνει στην Ελλάδα.
Εκτύπωση