2011

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ι. ΜΙΓΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

alt

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
κ. ΜΙΓΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ Της 1Ης ΜΑΗ 2011
Συνάδελφοι,
Συναδέλφισσες,
Η 1η Μάη του 2011 έχει ξεχωριστή σημασία για τους εργαζόμενους της χώρα μας που δοκιμάζονται από την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση όπου μας οδήγησαν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης.
Ζούμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά μας δικαιώματα. Καθημερινά σημειώνονται εκατοντάδες απολύσεις, χιλιάδες μετατροπές της πλήρους απασχόλησης σε μερική, υπάρχουν χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι οι οποίοι ωστόσο παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους. Παντού υπάρχει η ανασφάλεια για το αύριο, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η παραοικονομία και οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στην αγορά εργασίας.
Κατακτήσεις και δικαιώματα εργαζομένων που αποκτήθηκαν με αγώνες και με θυσίες στοχοποιούνται και «εκτελούνται» συνεχώς προκειμένου να «καλυφθούν» τα ελλείμματα και το χρέος. Έτσι νομοθετείται πλέον η λιτότητα, η ανεργία και η ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αυτή την ιστορική μέρα όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που παλεύουν ενάντια στις αδικίες, τις κοινωνικές διακρίσεις, τις ανισότητες, την ξενοφοβία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.


Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Κυβέρνηση που υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, εκποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις, υποκύπτοντας στις προσταγές και τις απαιτήσεις της Τρόικας των δανειστών, του ΔΝΤ.
Είμαστε σε θέση μάχης και αγώνα ενάντια στην αντίληψη των κυβερνώντων για κράτος ισχυρό χωρίς λαό.
Είμαστε σε θέση μάχης για την εξασφάλιση της εργασίας μας, του εισοδήματός μας, της ασφάλισής μας των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τα μέτρα που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εις βάρος της χώρας μας εν’ ονόματι του χρέους.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Σήμερα, μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, τιμούμε τους αγωνιστές της εργατικής τάξης. Τιμούμε τους πρωτοπόρους του αγώνα και της διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων.
Τιμούμε τους αγωνιστές και συνεχίζουμε τον αγώνα.
Φωνάζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, φτάνει πια. Φτάνει πια η εκμετάλλευση, η αδικία, η ανισότητα, η φτώχεια, οι διακρίσεις, η αβεβαιότητα, ο φόβος, ο τρόμος που περνάμε καθημερινά δοκιμαζόμενοι στην εργασία μας και στις κοινωνικο – οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που ζούμε.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Εκτύπωση